+370 46 310461
info@kmtp.lt
Vilhelmo Berbomo str. 10, LT–92221, Klaipėda, Lithuania

Klaipėda ruošiasi tarptautinei mokslinei-praktinei konferencijai „Gamta ir sveikata ateičiai”

2023-04-29

GAMTA IR SVEIKATA  ATEIČIAI – konferencija, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas psichinei sveikatai ir gamtos išteklių pasitelkimui stiprinant sveikatą. Tarptautinis renginys Klaipėdos universitete ir pajūryje veikiančiose sanatorijose vyks spalio 13-14 dienomis.

Gyvename amžiuje, kai daugelis žmonių yra nelaimingi, patiria stresą ir jaučiasi atskirti nuo savo aplinkos. Šios konferencijos tikslas – atrasti, kaip natūralių terapijų, tokių kaip balneoterapija, naudojimas gali padėti pagerinti psichinę ir fizinę sveikatą. Gamtos ištekliais paremta terapija siūlo holistinį požiūrį į sveikatingumą, kuris gali būti integruojamas kartu su kitomis tradicinėmis ir papildomosiomis medicinos formomis, paciento sveikatos kūrimui.

Prisijunkite prie GAMTA IR SVEIKATA  ATEIČIAI konferencijos ir sužinokite daugiau apie gamtos išteklių naudojimą ir balneoterapiją kaip įrankius, padedančius pagerinti bendrą savijautą. Nuo informatyvių paskaitų – iki įdomių demonstracijų.

Pasinaudokite unikalia galimybe pabendrauti su sveikatos, gamtos išteklių ir balneoterapijos ekspertais, ieškančiais priemonių žmonių gerovės didinimui ir gamtos išsaugojimui, išmanančiais naujausias natūralios terapijos sritis. Aptarkite strategijas, kaip pagerinti fizinę ir psichinę gerovę naudojant natūralias terapijas, sužinokite, ką reiškia gyventi sveikesnį gyvenimą, susietą su gamta.

 

GAMTA IR SVEIKATA  ATEIČIAI siekia sukurti atvirą dialogo platformą tarp pirmaujančių ekspertų, tyrėjų, gydytojų ir praktikų.

Dalyviai turės galimybę išgirsti pranešimų įvairiomis temomis:
• Psichinės gerovės svarba bendros savijautos kontekste
• Natūralios aplinkos ir gamtos išteklių vaidmuo skatinant psichinę ir fizinę gerovę
• Įvairių terapinių metodų ir inovatyvių sprendimų vertinimas per gamtos ir sveikatos priežiūros prizmę
• Tradicinės medicinos integravimas su įrodymais pagrįstomis natūraliomis terapijomis
• Aplinkos priežiūros svarba saugant mūsų bendrus gamtos išteklius ir jų atkūrimo strategijos.
Skirta: gydytojams (visos kvalifikacijos), slaugytojams (visos kvalifikacijos), akušeriams, ergoterapeutams (visos kvalifikacijos), masažuotojams (visos kvalifikacijos), kineziterapeutams (visos kvalifikacijos), psichologams, socialiniams darbuotojams, logoterapeutams, visuomenės sveikatos specialistams (visos kvalifikacijos), kosmetologams, rekreacijos ir turizmo specialistams.

Vieta: 2023 m. spalio 13 d. 9-17 val.    KU Aula Magna, PC Studlendas (registracija)

2023 m. spalio 14 d. 9-13  val.  Sanatorija „Gradiali”, Palanga

14-17 val.   „Atostogų parkas”, Kretingos raj.

KONFERENCIJOS TEMATIKA
Spalio 13 d.
9-13 val.     Žmogaus sveikata: psichinės gerovės dimensijos svarba. Human health: the importance of the mental well-being dimension

Temos: psichinės sveikatos svarba bendrame sveikatos kontekste, holistinis požiūris į psichinę ir fizinę gerovę, stresas ir nuovargis bei jų valdymas, dvasinio gamtos ir sveikatos ryšio tyrinėjimas, natūralios aplinkos vaidmuo skatinant psichinę ir fizinę gerovę, reabilitacija per natūralią aplinką, mikrobiomo reikšmė sveikatai, asmenų įgalinimas siekti didesnio rūpinimosi savimi ir sveikatos raštingumo.
14-17 val. Gamtos ištekliai: praeitis, dabartis, ateitis. Natural resources: past, present, future.

Temos: gamtos ištekliai, jų nauda, panaudojimo žmogaus sveikatos gerinimui praktiniai, teisiniai, etiniai iššūkiai, naujos gamtos išteklių valdymo perspektyvos, mokslu, technologijomis ir gamta pagrįstų sprendimų integravimas, žmogaus sveikatos ir jūros gyvybės sankirtos supratimas, gamta paremtos terapijos ir veiklų nauda psichikos sveikatai, balneoterapija, peloidoterapija, klimatoterapija ir kiti būdai protui, kūnui ir dvasiai, mokslu, technologijomis ir gamta pagrįstų sprendimų integravimas, gamtos išteklių išsaugojimas.

Lietuvos unikalių gamtinių išteklių panaudojimo su stresu susijusios organizmo psichinės ir fizinės sveikatos gerinimui efektyvumas ir saugumas (LUGISES) rezultatų pristatymas. Doc. dr. Lolita Rapolienė.

Natūralių gamtos resursų, fizinio aktyvumo gamtoje ir gyvenimo būdo poveikis kvėpavimo sistemai (BREATH projektas). Doc. dr. Aelita Skarbalienė.

Detali programa ruošiama.

Spalio 14 d.
9-13  val.  Papildomos ir alternatyvios sveikatos priežiūros (PASP) inovacijos ir integracija. Complementary and Alternative Health Care: Innovation and Integration.

Temos: įvairių terapinių metodų ir inovatyvių sprendimų vertinimas per gamtos ir sveikatos priežiūros prizmę, tradicinės medicinos integravimas su įrodymais pagrįstomis natūraliomis terapijomis. Ajurveda, Akupunktūra, Gyvūnų asistuojama terapija, Hirudoterapija, Fitoterapija, Kūno aromoterapija, Apiterapija.  (Vieta- Sanatorija Gradiali).
Planuojamas praktinis užsiėmimas: „Auksinė gamta“ (gamtos terapija), haloterapija ir kt.
14- 17 val. Sveikatinimo turizmas ir ekosistemų apsauga. Health tourism and protection of ecosystems.
Temos: sveikatinimo, medicininis, terminis turizmas, tvari sveikatos priežiūra ir aplinka, ekologinis požiūris į ligų prevencijos strategijas siekiant išsaugoti biologinę įvairovę XXI amžiuje, bendruomenių sujungimas su vietinėmis ekosistemomis, aplinkos priežiūros svarba saugant mūsų bendrus gamtos išteklius ir jų atkūrimo strategijos, tvarios miestų plėtros strategijos žmonių ir ekologinei sveikatai stiprinti, klimato kaitos poveikis žmogaus sveikatai.
Planuojami praktiniai užsiėmimai: progresyvi raumenų relaksacija, gintaro pirties, purvo įvyniojimo, mankštos vandenyje demonstracija ir kt.
Išsami programa ruošiama.
*Konferencijos dalyviai turės galimybę gauti LR Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą 16 val. kvalifikacijos kėlimo pažymėjimą.
Konferencija vyks KONTAKTINIU būdu.
Bus galimybė stebėti dalį konferencijos paskaitų ir demonstracijų nuotoliniu būdu (be galimybės gauti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimą). Prieš konferenciją visiems užsiregistravusiems dalyviams bus atsiųsti priminimai ir prisijungimo prie transliacijos nuorodos.

Planuojamas teorinių paskaitų Aula Magna I a sinchroninis vertimas.

Kontaktai pasiteiravimui:

lolita.rapoliene@ku.ltaelita.skarbaliene@ku.lt, +370 698 24342

 

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas

Vilhelmo Berbomo g. 10, LT-92221 Klaipėda

Klaipėdos universiteto verslo inkubatorius

Universiteto al. 19, LT-92294 Klaipėda

Jūrinio verslo centras

Pilies g. 8, LT-91234, Klaipėda

Užsisakykite KMTP naujienlaiškį ir būkite pirmi, kuriuos pasieks svarbiausios naujienos ir renginių anonsai


VšĮ „Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas“

Vilhelmo Berbomo g. 10, LT-92221 Klaipėda

Telefono nr.: +370 46 310461

El. paštas: info@kmtp.lt

Esame šių organizacijų nariai:

© 2017 – 2023 Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas