+370 46 310461
info@kmtp.lt
Vilhelmo Berbomo str. 10, LT–92221, Klaipėda, Lithuania

Kvietimas teikti paraiškas finansavimui pagal Europos ūkininkavimo sistemų pertvarkos spartinimo partnerystę

2024-02-26

ŽŪM Logotipas LT2

LR Žemės ūkio ministerija kviečia teikti paraiškas finansavimui pagal Europos ūkininkavimo sistemų pertvarkos spartinimo partnerystę – agroekologijos gyvosios laboratorijos ir mokslinių tyrimų infrastruktūros (AGROEKOLOGIJA).

AGROEKOLOGIJA yra plataus masto Europos mokslinių tyrimų ir inovacijų projektas, kurį vykdo Europos Komisija ir 26 valstybės narės, asocijuotosios šalys ir trečiosios šalys.

AGROEKOLOGIJA bus remiamas žemės ūkio sektorius, kuris bus pritaikytas klimato kaitos, biologinės įvairovės nykimo, apsirūpinimo maistu saugumo ir nepriklausomybės bei aplinkosaugos tikslams ir uždaviniams spręsti, kartu užtikrinant pelningą ir patrauklią veiklą ūkininkams.

Pasiūlymuose turėtų atsispindėti daugiadisciplininiai ir integruoti metodai su įvairių dalyvių įsitraukimu. Projektai gali būti parengti remiantis jau esamomis gyvosiomis laboratorijomis arba suburti skirtingus dalyvius, taikant gyvųjų laboratorijų metodą. Mokslinių tyrimų infrastruktūros taip pat galėtų būti įtrauktos. Pasiūlymuose moksliniai tyrimai ir inovacijų klausimai  turėtų būti aktualūs suinteresuotosioms šalims, įsitraukiant į bendrus kūrimo procesus kartu su galutiniais vartotojais ir panaudojant jų įgytas praktines žinias.

Visą informaciją apie kvietimą, taip pat ir visus kvietimo dokumentus bei partnerystės priemonę, galima rasti LR žemės ūkio ministerijos interneto svetainėje  Agroekologijos kvietimas_2024m.  ir paraiškų teikimo svetainėje https://agroecology.ptj.de/.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas

Vilhelmo Berbomo g. 10, LT-92221 Klaipėda

Klaipėdos universiteto verslo inkubatorius

Universiteto al. 19, LT-92294 Klaipėda

Jūrinio verslo centras

Pilies g. 8, LT-91234, Klaipėda

Užsisakykite KMTP naujienlaiškį ir būkite pirmi, kuriuos pasieks svarbiausios naujienos ir renginių anonsai


VšĮ „Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas“

Vilhelmo Berbomo g. 10, LT-92221 Klaipėda

Telefono nr.: +370 46 310461

El. paštas: info@kmtp.lt

Esame šių organizacijų nariai:

© 2017 – 2023 Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas